Kisah Ringkas Seram Di Hotel & Homestay

 



Kisah seram ini adalah kisah benar dari pelanggan sebuah hotel dan homestay di Malaysia, namun nama hotel dan hometay terpaksa dirahsiakan kerana menjaga privasi pihak tertentu. 4 kisah seram dan hantu yang ringkas di Malaysia telah berlaku semasa penghuni melakukan percutian. 


4. Anak menangis bila berada dalam bilik hotel


" Sy pernah kena kul 1 pagi lari balik umah sbb ank menangis x henti2. Elok keluar dri bilik anak stop ngis. Tp mmg perasan bila kita tgah tdo rasa mcm ada org renjis air. Igt kan air aircond. Check2 ok je. Lps perasan bnde tu ank dah start ngis mcm kna dera. Sblm2 tu dia tdo nk kena peluk kuat2.


3. Checkin sorang di sebuah hotel di Petaling Jaya


Saya check in sorang 1 hotel budget di PJ masa nak tidur dlm jam 1...camtu dengar ada org buka air dan guna toilet lantas saya check x ada apa2 pun lepas masuk tidur kena tindih dgn hantu besar berbulu...tanya counter keesokan harinya dia kata 2 tahun lepas ada penginap mati bunuh diri dlm bilik air tu...saya tersenyum aje


2. Tak tahu bilik hotel ditempah di Agoda sebenar bilik berhantu di aras tiada siapa-siapa


Suami sy pernh check in satu hotel kat taiping..tggal satu bilik tu je..masa check in tu..customer service ckp..encik betul ke nk check in bilik ni..die ckp betul laa dh byr guna agoda..so c.s tu teman die naik atas masuk bilik tu ad 2 katil single..masa tgh berehat smbil tgh tgk tv waktu snja tu..die trasa mcm ramai yg tonton tv sekali dgn die..seram sejuk je..last2 die nk check out..lpas mmber die kata..hotel tu prnh ade kes org bunuh diri aras yg die duduk tu..pastu anak mmber die prnh nmpk mak langsuir terbang kat aras tu..yg peliknya aras tu..smua blik kosong..suami sorg je dok bilik tu..masa nak check out tu.. customer service takut nk teman suami naik atas sbb dh mlm..so suami pergi sorg ambil brg.. msuk je aras tu..msa bka pntu dh bau semacam..suami ckp mcm bau kapur barus...pastu dekat pintu ade sendal kain putih..ade satu blik sebelah bilik suami tu..depan bilik tu dorg letak caution.. pelik2 je..pastu suami trus check out pg hotel lain..


1. Sewa homestay terlihat Cik Ponti atas anak tangga pandang mak ayah dia


Ak xingat tahun bila .tp ni homestay kat JB..pergi stay sana sbb abang ak bertunang..ak tido bilik blkng .ttp pintu ..pastu kat dpur ak dgr mcm org kucai2 plastik makanan ..ak bukak la pintu an .nk tgok.. xde benda .. semua org dah tido msa tu.ak nk g ke ruang tamu sbb mak abah dgn ank ak tido situ ...laluan nk ke depan tu ada tangga untuk ke tingkat atas . Kat situ la kak ponti tu bertenggek sambil tenung ke Arah mak abah ak tido tu...nk kata berani x juga .nk kata xtakut Kang mcm belagak pulak kan... Xjd ak nk kedepan...ak terus masuk bilik tu wsp suami Suh balik Dr mancing ..sbb ak seram sorg2...esok tu semua Dok pakat cerita xsedap badan .kena kacau la apa lah..๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…lepas tu ...eee meremang plak ak nk sambung.


Lagi Kisah:

(Kisah Benar) Arwah Suami Mak Long Pulang Ke Rumah Selepas Meninggal Dunia

(Thread di Twitter) Pengalaman Kisah Seram Bercuti Di Melaka. Baca Thread Ni! 

Kisah Benar Seram : Aunty Som

Misteri Empangan Mengkuang Pulau Pinang

Tajuk: Jirat Cina Cheras

Shah kat mana? | Rumah Agam

Post a Comment

0 Comments